Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Topino 450ml

Όνομα: Topino 450ml
Εταιρεία:ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.
Ιστοτόπος:http://www.mevgal.gr https://www.facebook.com/mevgal.topino
Περιγραφή: Προϊόν με βάση άπαχο γάλα με κακάο.
Προέλευση: Ελληνικό
Συστατικά: Άπαχο Γάλα, Κακάο 1,5%, Ζάχαρη, Σταθεροποιητής Καραγενάνη 0,02%.
Συσκευασία: Χάρτινο κουτί 450ml κατηγορίας adampack, καπάκι πλαστικό  κατηγορίας Pet.
Δυσκολία ανοίγματος:Ελάχιστη
Βάρος Συσκευασίας:38 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:508 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: 5 ημέρες κλειστό, 3 μέρες ανοιχτό.
Dulcolax effect: Δώστου μια ώρα και θα δράσει, αλλιώς φάε μια κασερόπιτα και μέσα σε 10 λεπτά έχεις πάει για πυρά διασποράς στα πλακάκια (στο καπάκι, στο καζανάκι, στην πόρτα και στο μαλακισμένο πορτοκαλί μαλλιαρό πατάκι που έχει βάλει η μάνα σου).

Επισκόπηση:
Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Κωνσταντίνο Χατζάκο και τον Χρήστο Χατζηθεοδώρου  το 1950 στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, από το 1978 χρησιμοποιούν τετραπακ. Το 2006 η εταιρεία Πιστοποιείται με το πρότυπο συμμόρφωσης για Μη Γενετικά Τροποιημένα (respect.....) με άλλα λόγια δεν μας ταΐζουν αμερικανικές παπαριές.

Γάλα ελαφρύ, εύγευστο και πολύ γλυκό, μυρίζει κατά το άνοιγμα της συσκευασίας έντονη γαλατίλα, και κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Σχετικά αραιό, η γεύση παραμένει σε γλώσσα και ουρανίσκο, μετά από αρκετή ώρα αφήνει μια υποψία γεύσης στο ύψος των αμυγδαλών με ξινίλα. 

Φήμες λένε ότι κυκλοφορεί επίσης σε 330ml χάρτινο κουτί, χάρτινο κουτί, το οποίο δεν το έχω εντοπίσει, ένα πράγμα σαν το σοκολατούχο κρι-κρι, το έχεις ακούσει ότι υπάρχει αλλά δεν το έχει δει κανείς.

H διαφήμιση είναι στην κατηγορία GTP, όποιος κατάλαβε...κατάλαβε.


Υπέρ  
Γλυκό, σε χορταίνει. Ετικέτα συσκευασίας με πλήρη πληροφόρηση, ελληνικό και πιστοποιημένο ότι δεν είναι Genetical Modified. Σωστός χρωματισμός συσκευασίας, είναι κουτί.

Κατά
Αραιό και ίσως για κάποιους να είναι πολύ γλυκό. Διάρκεια στην ξινίλα.










 

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παλιότερα χρόνια ήταν ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλύτερο. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90. Στη συνέχεια έπεσε πολύ η ποιότητα, δήθεν το εκσυγχρόνισαν αλλά στην πράξη έχασαν όσους ήθελαν να πιουν σοκολατούχο και οχι την αηδία το Milko.
    Με πολύ απλές και ωραίες συσκευασίες, σωστή γεύση και συνδυασμό με τις τοπικές Μηλίγκες (όποιος έχει φάει ξέρει), ήταν για ΧΡΟΝΙΑ το καλύτερο πρωινό...
    Αυτά ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής τα λέω.

    Επίσης εκεί γύρω στο 95 η Μεβγαλ είχε βγάλει κι ένα ακόμα σοκολατούχο που υποτίθεται οτι είχε σιτάρι και μέλι και ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΟ. Αλλα ως συνήθως τα καλά, μένουν στην απ έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοκολατούχο με τυρόψωμο....πωω φίλε μετά απο προπόνηση ήταν πολύ τονοτικό...τι μου θύμησες τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή