Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Milko 450ml κουτί

Όνομα: Milko 450ml
Εταιρεία:ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.
Ιστοτόπος:http://www.delta.gr http://www.milko.gr
Περιγραφή: Προϊόν με βάση άπαχο γάλα με κακάο.
Προέλευση: Ότι να 'ναι
Συστατικά: Άπαχο Γάλα 90% (φρέσκο και συμπικνωμένο), Κακάο 1,4%, Ζάχαρη, Σταθεροποιητής Καραγενάνη, πρωτεΐνες γάλακτος, αρωματικές ύλες.
Συσκευασία: Χάρτινο κουτί 450ml κατηγορίας elo/purepak, καπάκι πλαστικό  κατηγορίας Pet2 με δακτύλιο ασφαλείας.
Δυσκολία ανοίγματος:Ελάχιστη
Βάρος Συσκευασίας:30 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:500 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: 5 ημέρες κλειστό.
Dulcolax effect: 5-30 λεπτά άνευ ή μετά φαγητού, δεν έχει σημασία ο εγκέλαδος του πάτου θα χτυπήσει ότι και να κάνεις. Συνδιασμός milko με μπουγάτσα, προσοχή, τα πρώτα λεπτά θα είσαι σαν τσαμαδούρα κρουαζιερόπλοιου από το φούσκωμα, μετά πάς με φόρα (άμα προλάβεις) στον θρόνο και αρχίζεις πυρά με Rheinmetall των 20 χιλιοστών μέχρι να ραγίσει η πορσελάνη, δεν το σταματά τίποτα, δοκιμασμένο σε moda bagnio, kerafina κτλ.  Με απλά λόγια αίιιιμααααα!!!

Επισκόπηση:
Από πού να αρχίσω; Είναι για πολλές χριστοπαναγίες. Καταρχήν το ταμπελάκι που λεέι www.delta.gr, ο υπερσύνδεσμος σήμερα 22/12/2012 δεν λειτουργεί. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για εταιρεία λιανικής πώλησης προιόντων γάλακτος να έχει:
  1. Ανακριβή στοιχεία για την επικοινωνία και ενημέρωση του καταναλωτη εφόσον δεν υπάρχει ο αναφερόμενος ιστοτόπος.
  2. Εάν υπάρχει, είναι απαράδεκτο και πάλι, το portal της εταιρείας να είναι κάτω όλη μέρα και κανένας από το τμήμα μηχανοργάνωσης/μηχανογράφησης να μην το έχει πάρει χαμπάρι. Με απλά λόγια GTP.
  3. Εφόσον η Vivartia είναι η Δέλτα, γιατί δεν αναφέρουν τίποτα για την vivartia στην συσκευασία;
Αυτά για αρχή....

Η ΔΕΛΤΑ ιδρύθηκε το 1952 από τον Αριστείδη Δασκαλόπουλο, έχει έδρα τον Ταύρο, το milko εμφανίστηκε το 1985 και τότε χρησιμοποιούσαν φρέσκο γάλα με κακάο. Στην θεωρία έχει κάθετη παραγωγή, δηλαδή ξεκινά το γάλα από το δικό της αγρόκτημα με δικά της ζώα, και καταλήγουν στο τραπέζι μας τα προϊόντα της.  Άρα κανονικά τα γάλατα της θα έπρεπε να είναι ελληνικά σωστά; Αμ δε! Τo milko θα το βρεις με γάλα Γαλλίας, Γερμανία και σπάνια από Ελλάδα. Δεν σας είπα ότι είναι για χριστοπαναγίες... Καθετοποίηση της παραγωγής my ass...

Τα πράγματα όμως δεν ήταν πάντα έτσι, όλοι εμείς που μεγαλώσαμε στη Στερεά και όλοι προς νοτιά όταν λέγαμε για φρέσκο σοκολατούχο γάλα πάντα αναφερώμασταν στο milko. Ήταν γάλα, είχε ωραία χάρτινη συσκευασία, είχε ωραία γεύση και δεν σε πήγαινε may-day αμώλατα Αντώνης. To 1989 είχε αλλάξει και την εμφάνιση της συσκευασία με τα χρώματα του Batman σαν προωθητική ενέργεια της ταινίας. Έχει αλλάξει πολλές φορές το κουτί, αλλά η μεγάλη αλλαγή ήρθε όταν βγήκε το milkoμπούκαλο, έβαλε ταφόπλακα γενικά στο σοκολατούχο γάλα(και όλοι άλλοι έτρεξαν να ακολουθήσουν την ίδια κίνηση), και για κάποιο σύντομο διάστημα είχε σταματήσει η κυκλοφορία του κουτιού, το πήραν είδηση οι μαλάκες του marketing  ότι θα πάρουν τα 3 στην αγορά, βλέπε ανταγωνισμό απο N'JOY, και ξαναέβγαλαν το κουτί στην αγορά.

Για το έκτρωμα μπουκάλι θα γράψω σε άλλη αναφορά μου όταν θα το δοκιμάσω για τις ανάγκες του blog.

Από όλες τις συσκευασίες και εκφάνσεις του milko, αυτό και το μικρό κουτί των 250 ml συγκλίνουν περισσότερο στην έννοια του γάλακτος, και πάλι με αμφιβολία. "Γάλα" μέτριο, μυρίζει κατά το άνοιγμα της συσκευασίας έντονα κακάο, όχι όμως και κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Αραιό σαν νερό, η γεύση εξαφανίζεται και μένει μόνο η ξινίλα στο πίσω μέρος του ουρανίσκου. 

Κυκλοφορεί σε πλαστικά μπουκάλια του 1lt, 500ml, free 500ml. Κουτί των 450ml και 250ml. Στο milko.gr αναφέρει το κουτί ως 500ml, δεν θέλει μια καταγγελία στο ΙΝΚΑ; θέλει...

Όπως ανέφερα και πρίν υπάρχει και η free έκδοση, είναι σαν να πας σε οίκο ανοχής και να ζητάς αγκαλίτσα... 

Επίσης κυκλοφορούν μικρά μπουκαλάκια των 250ml με ονομασία milkoshake με γεύσεις φοντούκι, καραμέλα και πορτοκάλι. Βλάσφημα τα κόβω. 

Μια διαφήμιση κλασσική..."κάθε στιγμή είναι milko" όχι σαν κάτι άλλες GTP.



Υπέρ  
Σωστός χρωματισμός συσκευασίας, είναι κουτί.

Κατά
Αραιό. Διάρκεια στην ξινίλα.






2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ σταματήσανε τη παραγωγή του Milko Action... :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως δεν το έπινε κανένας όπως και το milko φράουλα; Μήπως δεν έβγαζε χρήματα η εταιρεία από αυτά τα γάλατα; Εάν κάνεις μια αναζήτηση στο δίκτυο δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε καν στην ίδια την ΔΕΛΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή