Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Το δικό μας Choco Mouu 0,5l

 Όνομα: Το δικό μας Choco Mouu 0,5l 

Εταιρεία:Φάρμα Τσίγκος (Οικογένεια Τσίγκου 1947)
Ιστοτόπος:http://www.dikomas.gr
Περιγραφή: Περιορισμένης παραγωγής παστεριωμένο-ομογενοποιημένο ρόφημα με βάση το ημιάπαχο γάλα, κακάο και σοκολάτα.
Προέλευση: Ελλάδα
Συστατικά: Αγελαδινό γάλα ημιάπαχο, κακάο, ζάχαρη, σοκολάτα σκόνη (ζάχαρη, κακαόμαζα), κακάο αποβουτηρωμένο σε σκόνη, γαλακτοματοποιητής λεκιθίνη σόγιας, βανιλίνη, αρωματική ύλη, ολικά στερεά 35%, σταθεροποιητής καραγεννάνη.
Συσκευασία: Πλαστικό διαφανές εύκαμπτο μπουκάλι κατηγορίας PET 1, επενδυμένο με διαφανής μεμβράνη με λευκό  και κόκκινο χρώμα επιγραφής, κυματισμοί γάλακτος  στο κάτω μέρος της ετικέτας, πώμα πλαστικό με δακτύλιο ασφάλειας και γραφή Μπράιγ στην επιφάνεια του πώματος.
Δυσκολία ανοίγματος:Μεσαία
Βάρος Συσκευασίας: 26 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό: 563 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: 7 μέρες κλειστό, 3 μέρες ανοιχτό.
Dulcolax effect: Ζαμπονοτυρόπιτα από το κατοχικό της κυράς Ασήμως (λες και καταπίνεις αμόνι), κατεβάζεις το σοκολατούχο γάλα και του δίνεις 12 λεπτά μετρημένα, δοκιμασμένα, μέχρι να σου γίνει το κωλοτρυπίδι σαν το στόμα του
Shai-Hulud από το Dune και να αρχίσει να βγάζει όλους μασιμένους Harkonnen σε κυμά.  Περαστικά σας...

Επισκόπηση:

Φάρμα Τσίκγκου ξεκίνησε το 1947 από τον Βασίλειο Τσίγκο ο οποίος ήταν συνυδριτής της συνεταιριστικής βιομηχανίας γάλακτος  Άσπρο έως το 1990 και σήμερα λειτουργεί την εταιρεία ο εγγονός του Δημήτριος.  

Είναι μια κάθετη μονάδα περιορισμένης παραγωγής, παστερίωσης, εμφιάλωσης και διανομής γάλακτος. Το distribution κανάλι του καλύπτει την Αττική και έχει έδρα τον Ασπρόπυργο. Εγώ το βρήκα στο πιασοκωλέ του Farmer's στο Χολαργό.

Ο ιστοτόπος της εταιρείας έχει περιορισμένες πληροφορίες για τα προϊόντα και χρειάζεται συνολικό ρεκτιφιέ διότι έχει ξεμείνει με σχεδιασμό από τα τέλη των 90s, φαντάζομαι θα το είχε αναλάβει τότε μια από τις άπειρες εταιρείες μπακάλικα πληροφορίκής γύρω εκεί στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, εάν κρίνω και από το expired Adobe flash plugin και το autogenerated κώδικα Dreamweaver μαζί με ένα σκασμό από security vulnerabilities. Πως θα επεκταθείς όταν το digital marketing το χειρίζεται κάποιος μπατζανάκης ή ο ανηψιός που σπουδάζει πχ.ΤΕΙ αυτοματισμού...δηλαδής για να χαρούμε την ευημερία οικογενειακών επιχειρήσεων θα πρέπει αυτές οι εταιρείες να ξεφύγουν από την φιλοσοφία Rooms To Let όπου καθαρίζει όλο το σόι τα δωμάτεια. 

Ευτυχώς, το ίδιο το προϊόν είναι ποιοτικό, με ωραία συσκευασία, με πλήρης διατροφικές πληροφορίες, με παραπομπή στο κουτσουρεμένο site τους, με τηλέφωνο επικοινωνίας, κύριοι ωραίοι, σωστοί.

Γάλα ουδέτερο, εύγευστο, οριακά γλυκό, σχετικά αραιό και χορταστικό. Έχει ομοιομορφία παρόλη την παρουσία σκόνης από τα συστατικά, οι κόκκοι μπορούν να εντοπιστούν από τους κάλυκες. Δεν αφήνει ξινίλα ή μεταλλική γέυση, ενώ θα περίμενε κάποιος διαβάζοντας τα συστατικά να έχει δυνατή γέυση κακάο όσο έχει για παράδειγμα του Αρκαδικόν, εν τέλη παίζει και εκεί στο όριο ως ένα ισσοροπημένο ρόφημα, δηλαδή δεν είναι σαν το κωλοτρυπιδόζουμο του Milko.

Υπέρ
  
Ετικέτα συσκευασίας με πλήρη πληροφόρηση, ούτε πολύ γλυκό ούτε πικρό. Είναι "φρέσκο".

Κατά
Δεν έχω εντοπίσει κάτι αρνητικό, θα μπορούσε να γίνει king of the hill (που είναι ο Κόμης Καλαβρύτων) εάν ήταν σε χάρτινο κουτάκι όπως το Choco Lami.

 








 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου