Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΦΑΓΕ Yoko Choco Junior 200ml

Όνομα: ΦΑΓΕ Yoko Choco Junior 200ml (choco μπλόκο σε πιάνει...)
Εταιρεία:ΦΑΓΕ
Ιστοτόπος: http://www.fage.gr/ και http://www.fage.gr/product-details.asp?id=167
Περιγραφή: Γάλα άπαχο με Κακάο UHT
Προέλευση: Ελληνικό
Συστατικά: Άπαχο Γάλα, Κακάο 1,4%, Ζάχαρη, Λιπάρά 0,45% σταθεροποιητής: Καραγενάνη, Βιταμίνες (A, D, E, B1, B2, B5, B6, B12, Νιασίνη)
Συσκευασία: Χάρτινο κουτί 200ml κατηγορίας Tetra Pak (Tetra Brik Aseptic),  τρύπα με μεμβράνη προστασίας αλουμινίου και πλαστικό καλαμάκι.
Δυσκολία ανοίγματος:Μικρή
Βάρος Συσκευασίας:11 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:216 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: Κλειστό 4 μήνες και βάλε (στην θεωρία 6-9 μήνες αντέχει), ανοιχτό υποθέτουμε 4 ημέρες
Dulcolax effect: Έχεις δει κολομάγουλα να χτυπάνε παλαμάκια;

Επισκόπηση:
Back to the future, παιδικές μνήμες κατά την διάρκεια των διακοπών σε χωριό ή έξω στην εξοχή ή σε camping με σκηνή. Με την πρώτη γουλιά άρχισε ο εγκέφαλος να κάνει hard reset και να βλέπει τα παρακάτω:

 
(Kobra Kai beat Larusso's ass)

Χρονολογικά είναι μάλλον από τα πρώτα σοκολατούχα σκευάσματα μαζί με Carnation και Dolca και το ΦΑΓΕ Choco, μόνο που ήταν σκέτο Yoko Choco χωρίς το junior και τις βιταμινούχες παπαρίες. (μαλάκα μαρκετίστα έαν θέλω να μου σηκωθεί, θα πιώ viagra, όχι yoko choko με βιταμίνες...εεε μαλάκα μαρκετίστα).

Γάλα μέτριο, πολύ γλυκό και σχετικά παχύρρευστο, μυρίζει έντονα κακάο (και μυρωδιά από αντίδραση Maillard λόγω του τρόπου παστερίωσης) κατά το άνοιγμα της συσκευασίας, και κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Η γεύση παραμένει σε γλώσσα και ουρανίσκο για λίγη ώρα, δεν αφήνει ξινίλα. 

Είναι γάλα μακράς διάρκειας, δεν χρειάζεται ψυγείο, χρησιμοποιούν Ultra High Temperature για την παστερίωση, δηλαδή το βράζουν για 2-3 δευτερόλεπτα στους 135 C. αναγκαστικά μετά του πετάνε τα πρόσθετα τροφής για να μπορέσουν αν διατηρήσουν τη σωστή οσμή και γεύση και να μετριάσουν την αντίδραση Maillard.

Υπέρ  
Γλυκό, τίμια τεχνολογική προσπάθεια (UHT) για μακρά διατήρηση γάλακτος όπου δεν υπάρχουν ψυγεία. Ετικέτα συσκευασίας με πλήρη πληροφόρηση.

Κατά
Θα προτιμούσα πάντα τα φρέσκα γάλατα. Θα το έδινα στο παιδί μου; Όχι, εκτός και εάν δεν υπήρχε ψυγείο σε ακτίνα χιλιομέτρων. Άσε που αδειάζεις το μεσημεριανό παστίτσιο σε χρόνο dt και τα μάγουλα έχουν μουδιάσει από τα παλαμάκια.






2 σχόλια:

  1. Το θυμάμαι αυτό το κακάο. Το πωλούσε το κυλικείο του σχολείου και το είχε μέσα στο ψυγείο (wtf ?). Να το πίνεις στο διάλειμμα μαζί με λουκανικοπιτα και μετά να αρχίζει το πανηγύρι στη τάξη😂😂😂😂😂😂😂.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θυμάμαι αυτό το κακάο. Το πωλούσε το κυλικείο του σχολείου και το είχε μέσα στο ψυγείο (wtf ?). Να το πίνεις στο διάλειμμα μαζί με λουκανικοπιτα και μετά να αρχίζει το πανηγύρι στη τάξη😂😂😂😂😂😂😂.

    ΑπάντησηΔιαγραφή