Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Nestle Nesquik 200ml

Όνομα: Nesquik 200ml (η κίτρινη λέλαπα)
Εταιρεία:Nestle
Ιστοτόπος: http://www.nestle.gr (οι μαλάκες δεν το έχουν σαν προϊόν στον ιστοτόπο τους)
Περιγραφή: Ρόφημα αποστειρωμένο UHT, με κακάο και ημιαποβουτυρωμένο γάλα, εμπλουτισμένο με βιταμήνες και ανόργανα άλατα.
Προέλευση: Γαλλία (παρασκευάζεται)
Συστατικά: Ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 66%, νερό (!),Κακάο αποβουτυρωμένο 1%, στερεά γάλακτος σε σκόνη, Ζάχαρη, δεξτρόζη, σταθεροποιητής: Καραγενάνη, αλάτι, κανέλα, αρωματικές ύλες, Βιταμίνες και ανόργνα άλατα (C, D, B1, B3, B5, B6, φολικό οξύ, ανθρακικό μαγνήσιο, πυροφωσφορικός σίδηρος, φωσφορικό ασβέστιο), γαλακτωματοποιητής (λεκιθίνη σόγιας).
Συσκευασία: Χάρτινο κουτί 200ml κατηγορίας Tetra Pak (Tetra Brik Aseptic),  τρύπα με μεμβράνη προστασίας αλουμινίου και πλαστικό καλαμάκι.
Δυσκολία ανοίγματος:Μικρή
Βάρος Συσκευασίας:11 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:222 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: Κλειστό 4 μήνες και βάλε (στην θεωρία 6-9 μήνες αντέχει), ανοιχτό υποθέτουμε 4 ημέρες
Dulcolax effect:Κανένα, μόνο το καβλί μου φοσφώριζε το βράδυ με τόσες μαλακίες που έχει για συστατικά.

Επισκόπηση:

Οι μαλάκες, οι μαρκετίστες της Nestle θεώρησαν καλό να επιχειρήσουν να φτιάξουν ένα έτοιμο σοκολατούχο ρόφημα, το οποίο δεν πιάνει μία μπροστά στον ανταγωνισμό, και βέβαια είναι σκιά μπροστά στην αυθεντική σκόνη Nesquik με τον χοντρομπαλά Quikara η τον ξεδοντιάρη λαγό. Τέτοιες βιταμινούχες παπαρίες δεν δίνουν στα παιδιά (μαλάκα μαρκετίστα έαν θέλω να μου σηκωθεί, θα πιω viagra, όχι την κίτρινη χλαπάτσα με βιταμίνες...εεε μαλάκα μαρκετίστα).

Γάλα (;) πικρό (!) και αραιό, το πιο παράξενο ήταν ότι δεν είχε την κλασσική μυρωδιά από αντίδραση Maillard λόγω του τρόπου παστερίωσης κατά το άνοιγμα της συσκευασίας, και κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Δεν αφήνει γέυση.

Είναι γάλα (;) μακράς διάρκειας, δεν χρειάζεται ψυγείο, χρησιμοποιούν Ultra High Temperature για την παστερίωση, δηλαδή το βράζουν για 2-3 δευτερόλεπτα στους 135 C. αναγκαστικά μετά του πετάνε τα πρόσθετα τροφής για να μπορέσουν αν διατηρήσουν τη σωστή οσμή και γεύση και να μετριάσουν την αντίδραση Maillard.




Υπέρ  
Ετικέτα συσκευασίας με πλήρη πληροφόρηση.

Κατά
GTP τα χρώματα της συσκευασίας, η γεύση, η υφή, η μασκότ, δεν το έχουν καν στον ιστοτόπο τους...κοιτα τη μούρη μου.


2 σχόλια: