Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης Γάλα με Κακάο

Όνομα: Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης Γάλα με κακάο 0,5lt
ΕταιρείαΙερά Μονή Μακαριωτίσσης
Ιστοτόπος:http://www.imtl.gr/?page_id=1230 (γενικές πληροφορίες για την μονή)
Περιγραφή: Πλήρες αγελαδινό γάλα με κακάο
Προέλευση: Ελληνική , Όρος Ελικών Δομβραίνα Βοιωτίας
Συστατικά: Πλήρες παστεριωμένο γάλα, ζάχαρη, κακάο 1,5%, βανιλίνη (τί, μόνο αυτό;)   
Συσκευασία: Εύκαμπτο διαφανές πλαστικό μπουκαλάκι 0,5lt κατηγορίας pet, καπάκι πλαστικό  κατηγορίας anaplas 11.
Δυσκολία ανοίγματος:Μέση
Βάρος Συσκευασίας:26
Βάρος Μεικτό:  563
Διάρκεια συντήρησης:4 ημέρες
Dulcolax effect: Δοκιμή πραγματοποιήθηκε με πίτσα καλτσόνε (κασέρι, φέτα, πιπεριά, ντομάτα, μανιτάρια, κιμάς), είναι η δεύτερη φορά στην ζωή μου που το παθαίνω αυτό, με την διαφορά ότι πρόλαβα να μπω στο σπίτι και στην τουαλέτα, δυστυχώς για το πατάκι, τη σκελέα, το παντελόνι τις κάλτσες, τα παπούτσια και το t-shirt τα πράγματα δεν πήγαν καλά, σαν καυτή λάβα ξεχύθηκε πριν καν προλάβω να λύσω ζώνη μετά σταμάτησα την αντίσταση και άφησα την βαρύτητα να κάνει την δουλειά της, πλύση με karcher, χλωρίωση τα πάντα και τα ρούχα-παπούτσια σε κλίβανο.

 
Επισκόπηση:

Οι τραγοπαπάδες εκεί πάνω στη μονή φτιάχνουν πολύ καλό λευκό γάλα, δυστυχώς το σοκολατούχο τους δεν το έχουν προσέξει ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής είναι μια εντελώς διαφορετική πρόταση στην αγορά που δίνει την εντύπωση ότι κάτι δεν πήγε καλά με την παραγωγή. Συγκεκριμένα είναι το μόνο γάλα με διαφορά που παρουσιάζει 100% καθίζηση του κακάο, σε βαθμό να αλλάζει το χρώμα εντελώς μετά από αρκετό κούνημα.(check πρώτη φωτογραφία) Πίστεψε με θέλει πολύ ταρακούνημα για να αιωρηθεί το κακάο μέσα στο μπουκαλάκι, βάλε και το γεγονός ότι είναι σε περίπου 4-6 βαθμούς κελσίου στο ψυγείο, με την καθίζηση το κακαό "πετρώνει στον πάτο".  Είναι το μόνο γάλα που δίνει την άισθηση ότι το έχει φτιάξει η θεία σου, υπάρχει πλήρης διαχωρισμός του κακάο και αισθάνεσαι έντονα τους κόκκους να σουλατσάρουν πάνω στους κάλυκες της γλώσσας.  Έντονη γεύση βανιλίνης που προσωπικά με χαλάει όσο με χάλασε που πέταξα τα ρούχα από το φρενήρης τσιρλιακό.


Γάλα ελαφρύ, μυρίζει λίγο βανιλίνη κατά το άνοιγμα της συσκευασίας αλλά και κατά την διάρκεια έγχυσις σε ποτήρι. Έχει μέση γλυκύτητα, σχετικά νερουλό, η γεύση παραμένει σε γλώσσα και ουρανίσκο, μετά από ώρα αφήνει ξινίλα.

Υπέρ

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η καλής ποιότητας πρώτη ύλη. 
  
Κατά

Εδώ μονή...ναι και εδώ πότσος. Της κωλοτρυπίδας το streching...
4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πιθανότητα να σε χάλασε η πίτσα την σκέφτηκες; Θα πρότεινα να πιείς το ίδιο γάλα και μόνο του, αλλά και με άλλα εδέσματα. Στην τελική θα δεις διάφορες αποχρώσεις της διάρροιας που θα προκληθεί. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επισκέφθηκα χθες τη μόνη κ μας κέρασαν ένα από όλα εγώ ήπια το σκολατουχο αυτό ρόφημα σκέτο! Ήταν τέλειο πραγματικά! Αγνό καθαρό κ νόστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή