Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Milky Way Chocolate Milk 350ml

Όνομα: Milky Way 350ml
Εταιρεία:Mars Hellas A.E.
Ιστοτόπος: http://www.mars.com 
Περιγραφή: Γάλα με Κακάο θερμικά επεξεργασμένο UHT
Προέλευση: Άγνωστη, δεν αναφέρεται στην συσκευασία
Συστατικά: γάλα, λιπαρά 1,5%, αποβουτυρωμένο γάλα 2%, αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη, ορός γάλακτος σκόνη, Κακάο σκόνη 0,8%, Ζάχαρη, Σταθεροποιητής Καραγενάνη (E407), τροποποιημένο άμυλο ταπιόκας, Κυπαρίνη/Καλουλόζη Ε460, Καρβοξυμεθυλική Κυπαρίνη Ε466, Μονό-και διγλυκερίδια Ε471.

Συσκευασία:Εύκαμπτο πλαστικό μπουκαλάκι 350ml κατηγορίας HDPE 02 (διάβασε το wiki άθρο και θα γουστάρεις), καπάκι πλαστικό  κατηγορίας δακτύλιο ασφαλείας και πτυσσόμενο ακροφύσιο.  
Δυσκολία ανοίγματος:Μέση
Βάρος Συσκευασίας:35 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:398 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: περίπου 6 μήνες κλειστό 3 ημέρες ανοιχτό
Dulcolax effect:Flatliner , τίποτα, περίμενα υπομονετικά αλλά τιποτα...

Επισκόπηση:

ΜΠΛΙΑΧ! Το πρώτο μου σχόλιο.

Η εταιρεία Mars ξεκινά κάπου στο 1920 με ένα μαγαζί που το ονόμαζαν Nougat House, το 1923 τα πιάνουν τα λεφτά τους από τις πωλήσεις της σοκολάτας milky way, το 1930 βγάζουν την snickers, το 1936 βγάζουν τα maltesers, εξαγορές, μετακομίσεις, παράγουν και ζωοτροφές, το 1940 βγάζουν την Mars και τα M&M κουφέτα, το 1942 έχουν και τα πιλάφια Uncle Ben's, το 1954 βγάζουν M&M κουφέτα με φιστίκι, με τα πολλά οι τύποι έχουν φτιάξει μια αυτοκρατορία στα φαγητά, τα ροφήματα και τις ζωοτροφές. Καταναλώνουμε πολλά από τα προϊόντα τους χωρίς να μας έχει περάσει από το μυαλό ότι η Orbit που μασουλάμε είναι από την ίδια εταιρεία με το Pedgree που μασουλά ο σκύλος μας.  Όλα αυτά καλά αλλά το milky way σε σοκολατούχο μας τα χαλάει.

Το milky way μαζί με το Mars Refuel δεν είναι τα κλασσικά σοκολατούχα γάλατα που κυκλοφορούν στα περίπτερα και στους φούρνους ή στο Super Market. Δεν υπάρχουν στα super market, τόσο απλά. Θα τα βρεις σε επιλεγμένα περίπτερα στο κέντρο ή σε κυριλάτους φούρνους, επίσης εχεις παρατηρηθεί ότι στα ψυγεία δεν τοποθετούνται με άλλα γάλατα άλλων εταιρειών παρα μόνο δίπλα σε άλλα προιόντα Mars (αναψυκτικά κτλ.), με απλά λόγια δεν είναι εύκολο να τα βρεις (ευτυχώς...)

Το ξενέρωμα αρχίζει από την φλώρικη συσκευασία που σου θυμίζει τις αηδίες των Gatorade/Lucozade, μια αμερικανιά ένα πράγμα. Ναι, το σοκολατούχο είναι κατάλληλο για κατανάλωση μετά από προπόνηση αλλά το ξεφτιλίσατε με το μπουκαλάκι, δεν είναι αναψυκτικό, ούτε πορτοκαλάδα, υποθέτουμε ότι είναι γάλα.  Μεταξύ μας, άμα διαβάσετε προσεκτικά τα συστατικά του και το συγκρίνετε με τα υπόλοιπα σοκολατούχα γάλατα που έχω αναφέρει στο blog, θα το ξαναπίνατε; χμμμ, δεν νομίζω. Αγαπούλα, για ξανακοίτα τι είναι το HDPE για το υλικό του μπουκαλιού και έλα μετά να μου πείς οτι θα το έδινες να πιει το παιδί σου.Γάλα άνοστο, νερουλό, μυρίζει κατά το άνοιγμα της συσκευασίας, και κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Δεν έχει γεύση, ένα αδιάφορο γάλα (;).

Υπέρ
 -

Κατά
Δεν αναφέρεται η χώρα προέλευσης του γάλακτος, πολλά πρόσθετα και συντηρητικά, η συσκευασία (χρώματα και σχέδιο), αδιάφορη γεύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου