Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Δωδώνη Doni 0,5 lit

Όνομα: Doni 0,5lit
Εταιρεία:ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Αγροτική Βιομηχανλια Γάλακτος Ηπείρου
Ιστοτόπος: http://www.dodoni.eu και http://www.dodoni.eu/el/products/presko_gala/sokolatouco
Περιγραφή: Παστεριωμένο Αποβουτυρωμένο Ομογενοποιημένο φρέσκο Γάλα με Κακάο
Προέλευση: Ελληνικό Ηπειρώτικο
Συστατικά: Αποβουτυρωμένο φρέσκο  γάλα, Κακάο 1,4%, Ζάχαρη 6,6%, Σταθεροποιητής Καραγενάνη (E407) 0,02%, βανίλια 0,01%
Συσκευασία: Χάρτινο κουτί 0,5lit (εγώ λέω ότι ειναι 450ml, αλλά τέλος πάντων) κατηγορίας Tetrapak, καπάκι πλαστικό.
Δυσκολία ανοίγματος:Ελάχιστη
Βάρος Συσκευασίας:28 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:539 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: 4 ημέρες κλειστό 3 ημέρες ανοιχτό
Dulcolax effect:
Κλασσικό ξεφόρτωμα μετά από 15 λεπτά, έχεις πάρει το μυστρί για το τσιμέντο διότι το doni βγάζει κουράδα-σοβάς και περιμένεις υπομονετικά να τελιώσει το μαρτύριο στο θάλαμο αερίων. ΜΗΝ το πάρεις με μπουγάτσα, σας προειδοποίησα!!

Επισκόπηση:
Καταρχήν πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην εταιρεία Δωδώνη για το πλήρες ενημερωτικό ιστοτόπο που διαθέτουν. Από όλες τις εταιρείες το site τους είναι το καλύτερο και από σχεδίαση και από περιεχόμενο. Μπράβο λοιπόν στους μπαστουνόβλαχους Ηπειρώτες που βάζουν τα γυαλιά στους μαλακομπάσταρδους Αθηναίους. (Αθηναίος=30% ντόποιος από την αρχαιότητα, 40% κολόβλαχος από όλα τα μέρη της Ελλάδος, 30% μετανάστης-ταλαιπωρημένος από όλα τα μέρη που έχουν κάνει οι μαλάκες οι Αμερικάνοι πόλεμο και έχουν φέρει την δημοκρατία τους...)

Η πρώτη γνωριμία μου  με το συγκεκριμένο σοκολατούχο έγινε το 1995, θυμάμαι γυρνώντας μέσα από την απογευματινή ομίχλη του Ιουλίου και μετά από μια εξαντλητική προπόνηση αποφασίσαμε να κάνουμε αποθεραπεία και να καλύψουμε τα 2 χιλιόμετρα που χώριζαν το Πέραμα από το ΚΕΚΩΠ, στην διαδρομή είχε ένα SPAR σχετικά κοντά στον πύργο και κάναμε στάση για την πρόσληψη ζάχαρης (ότι γλυκιά σοκολατένια σαβούρα μπορείς να φανταστείς), εκεί βρήκαμε το σοκολατούχο Δωδώνη, έχω μια εντύπωση ότι τότε δεν είχε το όνομα doni. Με το σημερινό γάλα υπάρχουν διαφορές, ήταν πηχτό και "γάλα", γλυκό και σοκολάτα, ήταν το ιδανικό σοκολατούχο, το milko το ισοπέδωνε, δεν υπήρχε καν σύγκριση. Πρώτη γουλιά και διαστολή κόρης, εν το μεταξύ η κατανάλωση σοκολατούχου γάλακτος μετά από προπόνηση προτείνεται από όλους τους γιατρούς. Έτσι λοιπόν μετά από χρόνια περιμέναμε πως και πως να έρθει αυτό το καφέ κουτί κάτω στην Αθήνα.

Στο παρόν λοιπόν...

Γάλα ελαφρύ, εύγευστο, δεν μυρίζει κατά το άνοιγμα της συσκευασίας, ούτε κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Είναι πολύ γλυκό, αρκετά νερουλό. Η γεύση παραμένει σε γλώσσα και ουρανίσκο για λίγη ώρα, αφήνει ξινίλα στις αμυγδαλές.

Υπέρ  
Ελληνικό γάλα, ξέρεις ότι πίνεις γάλα. Ετικέτα συσκευασίας με πλήρη πληροφόρηση (μια από τις καλύτερες). Χάρτινο κουτί, με τα σωστά χρώματα, ωραίος σχεδιασμός, γεύση πλούσια και ωραία.

Κατά

Θα το προτιμούσα πιο πηχτό, όπως παλιά, η αναγραφή της ποσότητας ογκομετρικά δεν είναι σωστή σε σύγκριση με ανταγωνιστές και τα αντίστοιχα κουτιά των 450ml, κάτι δεν κολλάει εδώ.


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου