Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018

Starbucks Signature Chocolate 220ml

Όνομα: Starbucks Signature Chocolate 220ml
Εταιρεία:Arla Foods amba
Ιστοτόπος:http://www.arlafoods.gr
Περιγραφή:UHT Ρόφημα γάλακτος με κακάο Starbucks.
Προέλευση: Δανία
Συστατικά: Γάλα 75%, ζάχαρη 4,7% (wtf?), κακάο αποβουτυρωμένο σε σκόνη 2,5%,  λιπαρά 2%, νερό, καραγεννάνη, κόμμι τζελάν, φυσικό άρωμα.
Συσκευασία: Εύκαμπτο λευκό πλαστικό ποτίρι κατηγορίας PP 05 με ενσωματωμένο χρωματισμό εξωτερικά (καφέ και κόκκινο μεταλιζέ), καπάκι πλαστικό διαφανές με μαύρο συμπαγές δακτύλιο κατηγορίας PP 22 με αυτοκόλλητη μεμβράνη αλουμινίου και συνοδευτικό πτυσσόμενο καλαμάκι μήκους 7,5 πόντων σε συστολή και 15 πόντους σε διαστολή (όπως λειτουργεί ένα πέος τύπου grower).
Δυσκολία ανοίγματος: Χαμηλή.
Βάρος Συσκευασίας: 19 γραμμάρια.
Βάρος Μεικτό:246
Διάρκεια συντήρησης:1 μήνας κλειστό, 3 ημέρες ανοιχτό.
Dulcolax effect:Flat-liner, now bowel movement. Φαντάσου να είσαι σε επαγγελματικό meeting κουστουμαρισμένος και να σε πάει τηλέγραφο
.-.. .- -.-- -.. .- -.-- νταξ σε λυπήκαν και αποφάσισαν να μην σου κάνουν τέτοια ζημιά.

Επισκόπηση:

Έλα πες την αλήθεια, θα ήθελες πολύ να ήσουν σε ένα Starbucks και να αγόραζες με άνεση ένα chocolate Trent με σιρόπι φουντούκι και να στο έβαζαν στην κούπα-βάζο μαζί με τα new york cheesecake ώστε να τα πας στις φίλες σου που είναι ντυμένες με one piece πουά ροζέ φορέματα και πίσω στη μέση υπερμεγέθης φιόγκους κάθως χαιρετάς στις ξύλινες σκάλες τον Μόδεστο, γνωστό σου από την σχολή που είναι ντυμένος και αυτός με τιράντες, τραπεζομαντιλέ γαλάζιο πουκάμισο, παντελόνι πορτοκαλί, καφέ καστόρινα παπούτσια και παπιόν τιρκουάζ σερφάροντας από το apple κινητό στο grindr με υπόκρουση στο background από rainy jazz που έχουν διαλέξει οι Holly Hinton και David Legry, ενώ στο βάθος παρακολουθείς μια παρέα που έχουν αραδιάσει τα macbooks πάνω στο τραπέζι του "library" section και καλά για να ολοκληρώσουν την εργασία τους από την ΑΣΟΕΕ.

Και μετά ξύπνησες bitch,εσύ και οι λουγκροχίπστερ φίλοι σου και είσαστε στην Ομόνοια δίπλα από την ΕΥΔΑΠ και μυρίζει ο τόπος κάτουρο, κρατάς στο χέρι σου το ένα τέταρτο μερίδας που ονειρευόσουν διότι φτωχομπινεδιάρα δεν έχεις ούτε τα χρήματα να πας με τον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι και να πάρει αυτό το πιασοκωλέ venti, που με στόμφο ανακοινώνει κάθε φορά με προσποιητή ευγένεια ο καφετζής...sorry o baristas, με το μικρό σου όνομα "ενα venti XL έτοιμο για την Κλημεντίνη".  Τι λές ρε καράβλαχε που είσαι και coffee expert, την ξέρεις και από εχθές;  Αυτές τις μαλακίες τις έζησες πριν 10 και βάλε χρόνια, τώρα για τα επόμενα 40 δεν πρόκειται να τα ξαναζήσεις, αρκέσου τώρα σε αυτό το UHT κατασκεύασμα της Arla που έκανε branding συμφωνία με την Starbucks.

Σοκολατούχο γάλα on the go και καλά mobile, δεν έχω ξαναδεί τέτοια συσκευασία που να δίνει σημασία στην φορητότητα ώστε σε κάποιο σκούντημα να μην γίνει κώλος εσύ και οι υπόλοιποι γύρω σου.  Για την Arla, εάν έχετε  διαβάσει προηγούμενα posts μου εδώ, εδώ, εδώ και εδώ, ήδη θα ξέρετε γι αυτόν το κολοσσό. 

Πολύ δυνατό, νερουλό, μυρίζει το κλασσικό κάψιμο από αντίδραση Maillard, αφήνει ελαφριά ξινίλα προς της αμυγδαλές. Ενώ είναι sugar bomb με 4,7%, δεν είναι γλυκό. Μπορεί να είναι placibo αλλά έχω την εντύπωση ότι προσπαθεί να προσομοιώσει την εμπειρία σοκολάτας από τα starbucks, αλλά αυτό μόνο με blind test θα μπορούσα να το επιβεβαιώσω, ειδικά όταν τελειώσεις το ρόφημα σου δίνεται αυτή η αίσθηση.  Σπάνια βάζω τον παράγοντα κόστους, αλλά για τα χρήματα που το πουλάνε δεν αξίζει, υπάρχουν τόσες επιλογές στα "φρέσκα" που δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιό target group απευθήνεται, διότι και αυτοί οι "ψωνησμένοι" κυρίλες έχουν πια ξυπνήσει.

Υπέρ
Συσκευασία για το δρόμο.

Κατά 
Ακριβό, δεν ξεχωρίζεί από το υπόλοιπα UHT.


2 σχόλια:

  1. Το πήρα και μπορώ να πώ ότι μου άρεσε. Κακάο και ζάχαρη fairtrade και μία πικρή επίγευση στο τέλος σαν να πίνεις μαύρη σοκολάτα. Εξαιρετικό..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή