Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Το γάλα του Μοριά 0,5lit

Όνομα: Το γάλα του Μοριά 0,5 lit  
Εταιρεία: Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Αργολίδας (εμφιάλωση Φάρμα Δ. Τσίγκος)     
Ιστοτόπος:http://www.togalatoumoria.gr  (ψηφιακά παπάρια, θα τα χώσω πιο κάτω...)  
Περιγραφή: Ολόφρεσκο Ελληνικό γάλα σοκολατούχο 
Προέλευση: Ελληνική (Κεφαλάρι Άργους)-πιο ελληνικό πεθαίνεις.
Συστατικά: Ημιαποβουτυρωμένο γάλα, ζάχαρη, κακάο 1,5%, λιπαρά 1,6%, βανιλίνη, Σταθεροποιητές(Καραγενάνη).  
Συσκευασία: Εύκαμπτο διαφανές πλαστικό μπουκαλάκι 500ml, καπάκι πλαστικό  κατηγορίας Elopak 12. 

Δυσκολία ανοίγματος:Μέση  
Βάρος Συσκευασίας:10 γραμμάρια  
Βάρος Μεικτό:570 γραμμάρια  
Διάρκεια συντήρησης: 3 μέρες ανοιχτό, 10 μέρες κλειστό.  
Dulcolax effect:κάπως έτσι έκανε ο πάτος μου μετά από κιχί και το γαλατάκι...με παράπονο.


Επισκόπηση:

Αυτοί εκεί κάτω στο Μοριά έχουν τον συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων Αργολίδας που αποτελείται από τρις μονάδες, με 400 γελάδια, κάθετη παραγωγή, ξενικά από τις τροφές των ζώων που είναι από τον κάμπο Τημένιου Αργολίδας. Εκτός απο την εμφιάλωση που την κάνουν outsourced στον Τσίγκο (http://dikomas.wordpress.com/) . Τα γάλατα τους, τα σπρώχνουν σε 500 σημεία στην Πελοπόννησο και η παραγωγή τους είναι μικρή της τάξεως των 2000 τόνων τον χρόνο. Καλό θα ήταν γι αυτούς να το έσπρωχναν και πάνω από τον Ισθμό μπας και βγάλουν κάνα φράγκο παραπάνω.

Ενώ στην συσκευασία γράφει ξεκάθαρα το URL και σε προϊδεάζει για βουκολικές online καταστάσεις, τελικά χτυπάς τοίχο, διότι απλά δεν υπάρχει ο ιστοτόπος!!! Ρε καραμήτρο μπαστουνόβλαχε το 2014 που πας χωρίς ψηφιακή παρουσία; Μετά παραπονιόμαστε για την επιχειρηματικότητα....

Όταν λέμε να φτιάξετε site εννοούμε να πάρετε εταιρεία που κάνει αυτή την δουλειά και όχι το ανιψιό ενός εργαζόμενου στον συνεταιρισμό που απλά μαθαίνει τώρα HTML, διότι τα έχουμε δει και αυτά.

Γι αυτό που μπορώ να τους παραδεχτώ είναι το τρικ που έχουν στην ετικέτα, αφήνει το γάλα από μόνο του να γεμίσει με χρώμα το μπουκάλι και ο συνδυασμός σχεδίου και χρωμάτων είναι ιδανικός, 1+ για την συσκευασία λοιπόν (αν και είμαι fun των χάρτινων κουτιών).


Γάλα ελαφρύ, μυρίζει λίγο κατά το άνοιγμα της συσκευασίας, καθώς και κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Αραιό, αφήνει ξινίλα στο πίσω μέρος της γλώσσας και στις αμυγδαλές, μπορείς να αισθανθείς λίγο τους κόκκους κακάο, δεν είναι γλυκό και η βανιλίνη δεν είναι αισθητή όπως με άλλα γάλατα του ανταγωνισμού.

Υπέρ
Ελαφρύ και χορταστικό.

  
Κατά
θα επιθυμούσα να ήταν λίγο πιο γλυκό, χωρίς λειτουργικό ιστοτόπο που πας ρε καραμήτρο;
1 σχόλιο: