Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

AB Πλήρες Γάλα με Κακάο 500ml

Όνομα: AB Πλήρες Γάλα με Κακάο 500ml  
Εταιρεία: AB Βασιλόπουλος  
Ιστοτόπος:http://www.ab.gr  
Περιγραφή: Πλήρες γάλα με κακάο υψηλής παστερίωσης  
Προέλευση: Άγνωστο  
Συστατικά: πλήρες γάλα, αποβουτυρωμένο Κακάο σε σκόνη, αλάτι (WTF?), ζάχαρη, Σταθεροποιητές(μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, καρβοξυλομεθυλοκυτταρίνη,Καραγενάνη), αρώματα, λακτόζη, ίχνη σόγιας. Συσκευασία: Χάρτινο κουτί 500ml κατηγορίας Tetrapak/Tetratop, καπάκι πλαστικό  κατηγορίας Bericap.  
Δυσκολία ανοίγματος:Μέση  
Βάρος Συσκευασίας:24 γραμμάρια  
Βάρος Μεικτό:551 γραμμάρια  
Διάρκεια συντήρησης: 3 μέρες ανοιχτό, 44 ημέρες κλειστό.  
Dulcolax effect:Υπέθετα ότι αφού είναι μακράς διαρκείας δεν θα είχαμε επιπλοκές του κώλου, τελικά ξεγελάστηκα, ακύρωσα την προγραμματισμένη βόλτα στο πάρκο και έκατσα με το μυστρί και την μπουλντόζα σπίτι να ρίξω καυτό τσιμέντο. Πως είναι ο στόκος ή ο λιωμένος χαλβάς σιμιγδάλι που δεν ξεκολλάει...it was fucking messy.

Επισκόπηση:

Το πρώτο γάλα ιδιωτικής ετικέτας που δοκιμάζουμε, δυστυχώς στο στον ιστοτόπο του Βασιλόπουλου δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με αυτό το προϊόν, παρα μόνο γενικολογίες για την κατηγορία προϊόντων ΑΒ.

Γάλα γλυκό και πηχτό, κλασσική μυρωδιά αντίδρασης meillard κατά το άνοιγμα της συσκευασίας, και κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Η γεύση παραμένει για αρκετή ώρα στο στόμα αλλά χωρίς τις κλασσικές ξινίλες των φρέσκων. Ενώ είναι πηχτό δεν θα μπορούσα να πώ ότι είναι βαρύ, συμπαθητικό αλλά έχω πιει και καλύτερα, εάν θεωρούμε το milko κουτί σαν την βάση, το γάλα της δοκιμής παίζει λίγο πιο κάτω και σαφώς πιο πάνω από το μιλκομπούκαλα.


Υπέρ  
Χορταστικό, έχει περισσότερη ποσότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
 
Κατά
Δεν αναγράφονται στην συσκευασία η προέλευση, τα ποσοστά των συστατικών.


3 σχόλια:

  1. Το καλυτερο ειναι το ΕΒΟΛ μακραν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις κάνει καλή δουλειά στο blog και μπράβο σου που ασχολείσαι. Θα σου πρότεινα, όμως, να γράφεις κάτι και για την τιμή κάθε φορά. Παίζει και αυτό ρόλο, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαφοροποίηση των τιμών δεν υπερβαίνει το 5% μετάξυ των σκευασμάτων έαν τα κατηγοριοποιήσουμε σε ΄δυο βασικές ομάδες, αυτη των 200ml-300ml και αυτή των 450ml-500ml. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις του ενός λίτρου. Για τις δοκιμές και τα reviews δεν συμπεριλαμβάνουμε τον παράγωντα τιμής διότι δεν μας ενδιαφέρει και δεν έχει καμία σχέση με την "εμπείρια" και την γέυση ενός σκευάσματος καθώς και ότι οι τιμές μεταβάλλονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια απο εβδομάδα σε εβδομάδα σε σουπερ-μαρκετ/φούρνο/γαλακτοπολείο κτλ. Προσπαθώ να αποφύγω την ανάρτηση λανθασμένων πληροφορίων. Για να φανταστέις ήδη 2 γάλατα στην αγορά έχουν αλλξει συσκευασία, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πάλι review.

    ΑπάντησηΔιαγραφή