Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Βίοτος 500ml

Όνομα: Βίοτος 500ml
Εταιρεία:Καλαμαία Τρόφιμα  
Ιστοτόπος: http://www.kalameafoods.gr
Περιγραφή: Ημιάπαχο Γάλα με Κακάο
Προέλευση: Δεν αναγράφεται
Συστατικά: Hμιάπαχο γάλα αγελάδος βιολογικής γεωργίας, Κακάο βιολογικής γεωργίας, Ζάχαρη βιολογικής γεωργίας, Λιπάρά 1,5% σταθεροποιητές: Καραγενάνη
Συσκευασία: Γυάλινο διαφανές μπουκάλι 500ml με μεταλλικό βιδωτό πώμα αποσπώμενου δακτυλιδιού.
Δυσκολία ανοίγματος:Μέγιστη
Βάρος Συσκευασίας:235 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:760 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: Κλειστό 9 μήνες, ανοιχτό 3-5 ημέρες
Dulcolax effect:Είχα προμηθευτεί μούφα από σωλήνα 1 ίντσας σε μισή ίντσα, κατέβηκα στο υπόγειο της πολυκατοικίας, άνοιξα το μεταλλικό ντουλαπάκι και με την μούφα συνδέθηκα στο δίκτυο φυσικού αερίου, οικολογική και οικονομική γεννήτρια αερίων που συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη.

Επισκόπηση:
Βίοτος σημάινει ζωή, περιουσία και αγαθά.

Το συγκεκριμένο γάλα κυκλοφορούσε ένα διάστημα στην αλυσήδα mymarket και μετά από λίγο καιρό εξαφανίστηκε. Πρίν μερικές μέρες ένας αγαπητός συνάδελφος γνωστός και ως "Αγκαλίτσας Μελισσάκι" μου έφερε το μπουκαλάκι στο γραφείο και με προέτρεψε να το δοκιμάσω.

Για να πω την αλήθεια πήρα δύο για ξεχωριστές δοκιμές, ώστε να επιβεβαιώσω με σιγουριά τις συνέπειες (στην πατούρα μας) αλλά και την γευσιγνωσία εφόσον η πρώτη φορά έγινε βιαστικά στο γραφείο χωρίς φωτογράφιση και ζύγιση.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η απουσία πληροφοριών από την ετικέτα, δεν αναγράφονται τα ποσοστά των υλικών, το γεγονός ότι είναι μακράς διάρκειας, και εφόσον είναι μακράς διάρκειας γιατί είναι σε ψυγεία στα σημεία πώλησης; Μιλάμε για ένα γάλα που λήγει τον Φεβρουάριο του 2014 και δεν αναφέρεται πουθενά ο τρόπος παστερίωσης (μπορέι να πάιζει ρόλο ότι είναι βιολογικής γεωργίας). Επιπλέον η παρασκευάστρια εταιρεία δεν αναφέρει στον ιστοτόπο της πουθενά το συγκεκριμένο προϊόν. Προφανώς η εταιρεία δεν είναι γαλακτοβιομηχανική αλλά μια εταιρεία τροφίμων (εισαγωγές-εξαγωγές), όπου για λογαριασμό της παρασκευάζεται γάλα με την ετικέτα Βίοτος, επίσης δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται το γάλα.

Γάλα γλυκό και αραιό, μυρίζει έντονα κακάο και μια υποψία καμμένου γάλακτος κατά το άνοιγμα της συσκευασίας, και κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι, αφήνει ξινίλα στο πίσω μέρος της γλώσσας. Παρατηρήθηκε υποστάθμη του κακάο στη συσκευασία και θέλει καλό κούνημα πρίν το άνοιγμα της συσκευασίας.

Η συσκευασία διαφοροποιείται από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και αυτό του δίνει πολλά συν και ως προς την είκονα αλλά και ως προς την γεύση. Γυάλινο μπουκάλι των 500ml με "λούτρινη" αγελάδα, σωστά χρώματα στην ετικέτα. Το γυαλί βοηθάει στην αποφυγή αλλοιώσεων στην γέυση και στις μυρωδιές, επίσης δίνει την εντύπωση στον καταναλωτή ότι είναι "φρέσκο", αναρωτηθέιτε μεταξύ ενός πλαστικού μπουκαλιού και ενός γυιάλινου βιολογικής γεωργίας ποιο θα θεωρούσατε "premium"; (συγκρίνοντας πάντα σοκολατούχα UHT...)


Υπέρ  
Γυάλινο μπουκάλι με  σωστά χρώματα στην συσκευασία, βιολογικής γεωργίας, σε χωρταίνει.
 
Κατά
Ελλειπής στοιχεία στην συσκευασία και στον ιστοτόπο της εταιρείας, όπως και να το κάνουμε το φρέσκο θα είναι πάντα πιο καλό. Πολές κλανιές ρε φίλε...



3 σχόλια:

  1. Αν όμως ο παπάρας ο περιπτεράς το βάλει σε ψυγείο που το βλέπει ο ήλιος την πούτσισες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη σωλήνα, ξέχασες την αντεπίστροφη βαλβίδα... Μη γίνει καμιά μαλακία και γίνεις δράκος ή φλογοβόλο... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να λοιπόν πως μπορέι να γίνει κάποιος Targaryen...

    ΑπάντησηΔιαγραφή