Σοκολατούχο γάλα- αυτή η μικρή απόλαυση

Σοκολατούχο γάλα, το γάλα για όλες τις ώρες και τις στιγμές της ημέρας. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτούνται πληροφορίες σχετικά με τα σοκολατούχα γάλατα του εμπορίου.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΦΑΓΕ Choco 500ml

Όνομα: ΦΑΓΕ Choco 500ml (choco μπλόκο σε πιάνει...)
Εταιρεία:ΦΑΓΕ
Ιστοτόπος: http://www.fage.gr/ και http://www.fage.gr/product-details.asp?id=166
Περιγραφή: Γάλα ημιάπαχο με Κακάο UHT
Προέλευση: Ελληνικό
Συστατικά: Ημιάπαχο Γάλα, Κακάο 1,4%, Ζάχαρη, Λιπάρά 1,6% σταθεροποιητές: Καραγενάνη, μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, καρβοξυμεθυλοκυτταρινικό νάτριο.
Συσκευασία: Πολύ εύκαμπτο πλαστικό μπουκαλάκι 500ml κατηγορίας Pet1, καπάκι πλαστικό  κατηγορίας Pet9 και μεμβράνη προστασίας αλουμινίου.
Δυσκολία ανοίγματος:Μέση
Βάρος Συσκευασίας:37 γραμμάρια
Βάρος Μεικτό:560 γραμμάρια
Διάρκεια συντήρησης: Κλειστό 1,5 μήνα και βάλε (στην θεωρία 6-9 μήνες αντέχει), ανοιχτό 4 ημέρες
Dulcolax effect: Φελλός σκότωσε ελέφαντα, σου κάνει τον πάτο σαν Sarlacc από το Star Wars, τι να λέμε τώρα...ΠΡΡΡΡΦΦΦΦΣΣΣΣΣ, σήμερα κερνάμε.

Επισκόπηση:
Το συγκεκριμένο σοκολατούχο γάλα σημαίνει παράδοση, σημαίνει παιδικές θολές μνήμες κατά την διάρκεια των διακοπών σε χωριό ή έξω στην εξοχή ή σε camping με σκηνή. H τωρινή συσκευασία η οποία είναι ή ίδια με το N'JOY, δεν θυμίζει τίποτα από τις δοξασμένες στιγμές στο ημιδιάφανο με ρίγες φαρδύ μπουκαλάκι . Η γεύση έχει αλλάξει, προφανώς λόγο των αλλαγών στην τεχνολογία παραγωγής UHT. Χρονολογικά είναι μάλλον από τα πρώτα σοκολατούχα σκευάσματα μαζί με Carnation και Dolca, σίγουρα πολύ πριν την άφιξη των "φρέσκων".

Γάλα βαρύ, εύγευστο,γλυκό και παχύρρευστο, μυρίζει έντονα κακάο (και μυρωδιά από αντίδραση Maillard λόγω του τρόπου παστερίωσης) κατά το άνοιγμα της συσκευασίας, και κατά την διάρκεια έγχυσης σε ποτήρι. Έχει μεγάλη γλυκύτητα, η γεύση παραμένει σε γλώσσα και ουρανίσκο για λίγη ώρα, δεν αφήνει ξινίλα. 

Είναι γάλα μακράς διάρκειας, δεν χρειάζεται ψυγείο, χρησιμοποιούν Ultra High Temperature για την παστερίωση, δηλαδή το βράζουν για 2-3 δευτερόλεπτα στους 135 C. αναγκαστικά μετά του πετάνε τα πρόσθετα τροφής για να μπορέσουν αν διατηρήσουν τη σωστή οσμή και γεύση και να μετριάσουν την αντίδραση Maillard.

Υπέρ  
Γλυκό,σε χορταίνει, τίμια τεχνολογική προσπάθεια (UHT) για μακρά διατήρηση γάλακτος όπου δεν υπάρχουν ψυγεία. Ετικέτα συσκευασίας με πλήρη πληροφόρηση.

Κατά
Θα προτιμούσα πάντα τα φρέσκα γάλατα, έχει πρόσθετα τροφής περισσότερα από τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού, η συσκευασία είναι σαν του N'JOY. Οξύ και σύντομο σύμπτωμα dulcolax.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου